Hvad er IR-blæk?

1. Hvad er IR blæk?

IR-blæk, det fulde navn er Infrared Transmittable Ink (IR Transmitting Ink), som selektivt kan transmittere infrarødt lys og blokerer synligt lys og ultraviolet stråle (sollys og etc.) Det bruges hovedsageligt i forskellige smartphones, smart home-fjernbetjening, og kapacitive berøringsskærme mv.

For at nå den angivne bølgelængde kan transmittanshastigheden justeres ved forskellig dannelse af trykt blæklag på det transparente ark.Standardfarverne på IR-blæk har lilla, grå og røde farve.

IR blæk farve

2. Arbejdsprincippet for IR blæk

Tag den mest brugte tv-fjernbetjening som eksempel;hvis vi skal slukke for tv'et, trykker vi normalt på tænd/sluk-knappen på fjernbetjeningen.Når du har trykket på knappen, udsender fjernbetjeningen nær infrarøde stråler og når TV'ets filterenhed.Og gør sensoren lysfølsom, og konverter dermed lyssignalet til et elektrisk signal for at slukke for TV'et.

IR blækbruges i filterenheden.Udskrivning af IR-blæk på glaspanelet eller pc-arket på filteroverfladen kan realisere de specielle egenskaber ved transmission af lys.Transmittansen kan være så høj som over 90% ved 850nm & 940nm og under 1% ved 550nm.Funktionen af ​​filterenheden printet med IR blæk er at forhindre sensoren i at blive betjent af andre fluorescerende lamper og synligt lys.

3. Hvordan opdager man transmittansen af ​​IR blæk? 

For at detektere transmittansen af ​​IR-blæk er en professionel linsetransmissionsmåler meget virkelig.Den kan detektere synlig lystransmittans ved 550nm og infrarød transmittans ved 850nm og 940nm.Instrumentets lyskilde er designet med reference til de parametre, der oftest anvendes i IR-blækindustriens transmittansdetektion.

IR blæk på forsiden

Saida Glass som en ti-årig glasforarbejdningsfremstilling, der sigter mod at løse kundernes vanskeligheder for win-win-samarbejde.For at lære mere, kontakt frit voresekspert salg.


Indlægstid: Okt-04-2022

Send din besked til os:

WhatsApp online chat!