Fa'atomuaga tioata Kuata

tioata Kuarzao se tioata fa'atekonolosi fa'apisinisi fa'apitoa e faia i le silicon dioxide ma se mea fa'avae sili ona lelei.

O lo'o i ai le tele o mea lelei fa'aletino ma vaila'au, e pei o:

1. Tete'e maualuga vevela

O le vevela o le faʻamaluluina o le tioata quartz e tusa ma le 1730 tikeri C, e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi i le 1100 tikeri C, ma o le vevela faʻaoga puupuu e mafai ona oʻo i le 1450 tikeri C.

2. Tete'e a'a

I le faaopoopo atu i le hydrofluoric acid, tioata quartz e toetoe lava a leai ni vailaʻau faʻamaʻi ma isi mea oona, o lona faʻamaʻiina o le acid e mafai ona sili atu nai lo ceramics faʻasaʻo 30 taimi, e sili atu nai lo le uʻamea 150 taimi, aemaise i le maualuga o le vevela o le kemisi mautu, e leai se isi. e mafai ona faatusatusa mea faainisinia.

3. Mautu lelei vevela.

O le faʻalauteleina o le vevela o le tioata quartz e laʻititi lava, e mafai ona tatalia suiga tetele o le vevela, o le tioata quartz e vevela ile 1100 tikeri C, tuʻu i totonu o le vai mafanafana o le a le taʻe.

4. Lelei le fa'aogaina o le malamalama

O le tioata Quartz i totonu o le fusi faʻapitoa atoa mai le ultraviolet i le infrared o loʻo i ai se faʻatinoga lelei o le faʻaogaina o le malamalama, o le faʻaalia o le malamalama o le sili atu i le 92%, aemaise lava i le itulagi o le ultraviolet, o le faʻasalalauga e mafai ona oʻo atu i le 80%.

5. E lelei le faatinoga o le insulation eletise.

O le tioata Quartz o loʻo i ai le tau tetee e tutusa ma le 10,000 taimi o le tioata masani, o se mea faʻapipiʻi eletise sili ona lelei, e oʻo lava i le maualuga o le vevela e iai foʻi le lelei o le eletise.

6. Vacuum lelei

E maualalo le gafatia o le kesi;vacuum e mafai ona o'o i le 10-6Pa

O tioata Quartz e pei o le "Pale" o tioata eseese uma, e mafai ona faʻaaogaina i se lautele lautele:

  • Feso'ota'iga fa'apitoa
  • Semiconductors
  • Photovoltaics
  • Eletise puna moli fanua
  • Aerospace ma isi
  • Su'esu'ega su'esu'e

O le Saida Glass ose fa'atauva'a fa'atauva'a loloto i le lalolagi atoa e tu'uina atu le tulaga maualuga, tau fa'atauva ma le taimi e tu'uina atu ai.Matou te ofoina atu tioata faʻapitoa i le tele o vaega eseese ma faʻapitoa i ituaiga eseese o quartz / borosilicate / faʻafefe tioata manaoga.

pepa tioata quartz


Taimi meli: Apr-17-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

WhatsApp Online Chat!